Най- разпространена в Асеновградския край.
Необходими продукти:
1 кг (15 бр.)домати
200 г (2-3 средно големи глави) целина
250 г сирене
2 суп. л. растително масло
няколко листа от зелена салата за украса
черен пипер
магданоз
сол
Начин на приготвяне:
Целината се нарязва на кубчета и се сварява в подсолена вода. На доматите се отрязва капаче откъм дръжката и се изважда сърцевината. Сварената и отцедена целина се смесва с настърганото сирене, растителното масло, черния пипер, ситно нарязан магданоз и сол, ако е необходимо. Със сместа се пълнят доматите. Нареждат се в широка чиния и се украсяват с листа от салата, нарязани на ситно. По желание може листата да се поставят ненарязани под доматите.
Няма коментари:
Публикуване на коментар