сряда, 28 януари 2009 г.
Картофи на фурна с бял сос
Необходими продукти за 4 порции:
1 кг картофи,100 гр масло, 1 с.л. брашно, 2 яйца, 150 мл прясно мляко, 150 гр кашкавал, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелените картофи се нарязват ня филийки и се сваряват във вода, сол и половината от маслото.Водата не трябвада е много, а колкото да покрие картофите. Отделно се разтапя останалото масло и се прибавя брашното.Разрежда се с прясното мляко, разбърква се, свалясе от котлона и се прибавят разбитите яйца.Разреждаме соса с водата от сварените картофи.
В намазана с масло тава нареждаме картофите, заливаме с половината от соса, поръсваме с половината настърган кашкавал. След това изливаме останалия сос, а отгоре останалия настърган кашкавал, подправен с черен пипер. Запичаме до зячервяване.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар