Необходими продукти:
300-350 гр. шарено свинско месо
1 голям стрък праз
2 шепи нарязано наситно кисело зеле
зелев сок ( от киселото зеле )
черен пипер
червен пипер
чубрица
естрагон /тарос/
малко сол ( имайте предвид, че киселото зеле и сокът са солени)
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на малки парченца, а празът на ситно. В малко олио запържваме
месото , докато побелее, добавяме праза, посоляваме съсем леко и след като омекне, сипваме зелето. Добавяме черен и червен пипер и заливаме с топла вода. Варим доо са готови.Прибавяме зелевия сок, като количеството му зависи от това доколко е кисел и солен. Като кипне поръсваме със подправките и варим още 10-ина мин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар