вторник, 13 януари 2009 г.
Пиле със зеленчуци
Необходими продукти за 4 порции:
600 гр пилешко филе,
200 гр моркови,
200 гр тиквички
200 гр гъби
2 гл. лук
200 гр бланширан грах
200 гр бланширан зелен фасул
100 гр олио
сол
черен пипер
80 гр нишесте
Начин на приготвяне:
Филето се нарязва на кубчета и се задушава.Към него се добавят морковите и лукът, нарязани на лентички, зеления фасул и грахът. Всичко се задушава за 5 минути. След това се добавят гъбите и тиквичките.Ястието се оставя на слаб огън да се задушава до готовност. Малко преди да е окончателно готово, се добавя и нишестето. По желание се добавя джоджен за пикантност. Като гарнитура може да се сервира с варен ориз.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар