понеделник, 27 юли 2009 г.
Как да сготвим сочно и крехко месно ястие
Има няколко основни правила, които не трябва да пренебрегваме при приготвянето на ястия с месо.
1.За да е максимално крехко и сочно, без значение на вида му, то трябва да е от младо животно.
2.Когато месото се вари, посолява се когато кипне.
3.При печене се избира цяло парче месо. Поръсва се обикновено с черен пипер и се запържва на бързо /за да се "запечата"/ от всички страни и тогава се слага във фурната с вино и вода 1:1.Добавят се още червен пипер и подправки по желание и мазнина, под фолио пече се около 2 ч. на умерена фурна.
4.Когато се пържи или пече на скара, е задължително да се обръща често.Тази техника не позволява соковете да се изпарят от вътрешността на месото.Преди да се пече, се маринова с черен пипер, горчица, малко мед, алкохол, натриев гултамат и олио. Трябва да престои най-малко 2 ч. в хладилника.
5.Много сочно става месото, когато се панира, начуква се на тънко през домакинско фолио, посолява се, подправясе с черен пипер или готова смес от подправки, овалва се в брашно, яйце, галета и още веднъж яйце. Пържи на силен огън.
Който и вариант на приготвяне да предпочетете, не забравяйте да поднесете зеленчукова салата за по-добро и здравословно хранене.
Приятно готвене и добър апетит!
Етикети:
варено месо,
панирано пилешко,
печено телешко,
приготвяне на месо
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
1 коментар:
Благодаря за съветите. Точно такава статийка имах нужда да прочета.
Публикуване на коментар