сряда, 8 юли 2009 г.
Питки с кренвирши
Необходими продукти:
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. натрошено сирене
2 яйца
1 ч.л. хлебна сода
2 и половина ч.ч. брашно
1ч.л. чубрица
3 броя кренвирши /ако са готовите на Тандем- 5 броя/
Начин на приготвяне:
Продуктите без кренвиршите се смесват.
Всеки кренвирш се разделя на три части /по- малките- на две/.В намазана тава слагаме кренвиршите на по- големи разстояния.
Върху тях изсипваме по една лъжица от сместа, а най- отгоре- по едно по- голямо парче масло. Получават се 9 или 10 купчини.
Те се запичат в силна фурна докато почервенеят и бухнат.
След като поизстинат, се отлепят с решетъчна лъжица.
Не са тежка храна и стават за закуска, предястие и също за лека вечеря.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар