неделя, 10 април 2016 г.
Супа с тиквички и сирене
Продукти:
2 тиквички
2 с. л. брашно
2 с. л. краве масло
2 скилидки чесън /или един стрък пресен чесън/
1 л вода
1/2 връзка копър
Приготвяне:
• Тиквичките се обелват, измиват се и се нарязват на кубчета.
• Маслото се разтопява в тенджера и към него се прибавя брашното.
• Запържва се до златисто, след се прибавят нарязаните тиквички.
• Добавя се водата и се разбърква до като започне да кипи.
• Оставя се на бавен огън да къкри до сваряването на тиквичките.
• Готовата супа се поръсва със ситно нарязан копър и чесън.
• По желание рецептата "Супа от тиквички със сирене" може да се застрои с яйце и кисело мляко.
• Супата се сервира в купи, като се поръсва с настъргано сирене на едро ренде.
• Супата може да се консумира както топла, така и студена.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар