петък, 13 май 2016 г.
Кюфтета в бекон със сос
Необходими продукти:
за кюфтетата:
400 г бекон на лентички (24 бр. ленти)
300 г кайма от свински гърди
300 г кайма от телешки врат
125 г сирене „Моцарела“
1 глава лук
1 филия бял хляб
1 яйце
2 ч. л. риган
кората от 1 лимон
зехтин за намазване
сол на вкус за соса:
300 г цедено кисело мляко
1 връзка репички
1 скилидка чесън
3 стръка копър
2 с. л. лимонов сок
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Печени кюфтета с бекон и моцарела Двата вида кайма се смесва с яйцето, ригана, настъргания лук, накиснатия във вода и отцеден хляб, настърганата лимонова кора и сол на вкус.
Моцарелата се реже на кубчета.
От каймата се оформят 12 кюфтета, които се пълнят с моцарела и се затварят добре, за да не изтече сиренето по време на печене.
Кюфтетата се увиват с по две лентички бекон.
Подреждат се в тава, застлана с пергаментова хартия и се поливат с малко зехтин. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, до готовност – около 18 минути.
Репичките се почистват и се режат на малки кубчета.
Копърът се наситнява, а чесънът се намачква на паста.
Цеденото кисело мляко се разбърква с репичките, чесъна, копъра, лимоновия сок и сол на вкус.
Източник на тази рецепта е "Бон Апети", но я публикувам и тук, тъй като по този начин съхранявам мои любими рецепти, които смятам да изпробвам и да видоизменя за по-голям ефест и разнообразие.
9
Печени кюфтета с бекон и моцарела Кюфтенцата се поднасят със соса.
http://www.bonapeti.bg/recepti/Pecheni-kyufteta-s-bekon-i-motsarela/
Етикети:
бързи ястия,
кюфтета с бекон,
кюфтета с моцарела,
печено месо,
ястия с кайма
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар