неделя, 19 юли 2015 г.
Спагети по китайски с прясно зеле и пилешко филе
Необходими продукти:
500 г спагети
300 г прясно зеле
1 бр. морков
500 г пилешко филе
2 бр. яйца
брашно за овалване
олио за пържене
сол, магданоз, чили /или черен пипер/,кимион
1 глава лук
2-3 с.л. соев сос/или "Маги унисос"/
3-4 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Спагетите се сваряват в подсолена вода. След като са готови, се изцеждат. Слагат се в купа и се прибавя соевия сос към тях. Пилешкото филе се нарязва на кубчета, овалва се в брашно и едно по едно се пържи в сгорещено олио до позлатяване. В отделен (по-голям) тиган се запържват двете яйца, като се разбъркват, към тях се прибавят зелето, нарязано на ситно и морковите, настъргани, прибавят се чилито /може и черен пипер/, магданоза. След като е полуготово се слагат част от спагетите, според зависимост колко ще побере големината на тигана, запържва се за около 1 минута всичко това и се слага в купа. След това лука, нарязан на полумесеци и чесъна, на ситно, се запържват до златисто, поръсват се с кимион и след като са готови се прибавят към спагетите. Прибавя се и пилешкото филе. Всичко се обърква много добре.
Източник:www.receptiie.com
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар