вторник, 15 юли 2014 г.
Кюфтета с лапад и картофи
Необходими продукти:
Варени картофи и бланширан лапад в еднакво съотношение /около 5 по-големи картофа и 200-300 г лапад/, 100 г сирене,1 яйце, 100 г кашкавал, галета, черен пипер
Приготвяне:
Всички продукти се смесват. В сместа се слага и галета за стягане. Оформят се лападените кюфтета и се овалват в галета. Пържат се в загрято олио.
Поднасят се с кисело мляко и чесън или сос на основата на кисело мляко. Много добре се съчетават, ако се поднесат с картофени кюфтета и препечен телешки салам на скара или препечени варени наденички на скара и лека зеленчукова салата.
Етикети:
вегетариански ястия,
галета,
зеленчукови кюфтета,
картофи,
кюфтета с лапад,
лапад,
летни ястия
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар