понеделник, 1 юни 2009 г.
Кавърма кебап от бяла риба по силистренски
Необходими продукти:
1 кг филе от риба
растително масло 1/2 чаена чаша
5-6 стръка праз лук
1 суп. л. доматено пюре
вино 1 супена лъжица
лютиви пиперки 3 бр.
1 ч.л. червен пипер
черен пипер, чубрица, магданоз и сол на вкус.
Начин на приготвяне:
Рибата се нарязва на кубчета и се поръсва със сол и черен пипер. Оставя се да престои на хладно място 2 часа и се запържва леко в мазнината и се изважда.
В същата мазнина се задушава до омекване ситно нарязаният праз. После се прибавят червеният пипер, доматеното пюре, виното и малко вода (или рибен бульон).
Полученият сос се подправя на вкус със сол, черен пипер и чубрица и се кипва. Тогава се прибавя рибата. Ястието се вари на тих огън 15-20 минути.
Поднася се поръсено със ситно нарязан магданоз.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар