Необходими продукти:
1 кг скумрия
300 гр печурки
200 г краве масло
100 мл бяло вино
1 лимон
1 кофичка кисело мляко
4 сурови яйца
кубче зеленчуков бульон
1 връзка магданоз
сол и черен или бял пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Почистените скумрии се задушават в бульона, лимона, виното и гъбите, след което се изваждат. В същата смес се добавят предварително разбитите яйца и кисело мляко.Посолява се на вкус и по желание се прибавя черен или бял пипер.Сосът се оставя да кипне.Към него се добавя кравето масло.Рибата, която трябва да е топла, се залива със соса и се поднася с гарнитура от картофена или зелева салата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар