четвъртък, 4 декември 2008 г.
Рибно филе със сос от домати и чушки
Необходими продукти
500 гр филе от риба
5 сурови чушки
1 гл. лук
4 домата
2 скилидки чесън
100 мл бяло вино
1 с.л. захар
смлян кимион
сол
млян черен пипер
магданоз
Начин на приготвяне:
Лукът и чесънът се нарязват и се задушават в олио и малко вода. Добавят се чушките и така се задушава за още няколко минути.
Прибавят се и останалите продукти и подправки - доматите нарязани на ситно, виното, захарта, малко кимион, малко черен пипер и солта.
Соса се вари около 15 минути на слаб огън.
Филето се нарязва на порционни парчета и се запържва. Ако се пържи в по- малко мазнина, тогава се обръща от двете страни.Ако е в повече, не се обръща. След това се прибавя към соса. Ястието се задушава още няколко минути.
Рибата може да се панира с брашно, яйце и сол и сосът да се добави към рибата. Този вариант е за хората, които предпочитат по- хрупкави храни.
Аз лично предпочитам втория вариант.
Ястието се приготвя за около 40 минути.
Етикети:
рибни деликатеси,
филе от риба,
ястия за Никулден,
ястия с риба
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар