неделя, 24 май 2009 г.

Супа с лапад и сметана




Необходими продукти:

400 г бланширан и замразен спанак
5-6 бр. пресни картофи
150 г заквасена сметана
3 стръка пресен лук /може и 1 глава стар лук/
1 яйце
100 г сирене
3-4 суп. л. олио
джоджен

Начин на приготвяне:

Лукът и картофите се нарязват и се слагат във вряща вода. Когато са почти готови, се прибавя и лападът. Ври още 10 минути. Добавя се джодженът и олиото.

Когато поизстине супата, се прави застройка от яйце, сметана и сирене в отделна купа.Внимателно и с разбъркване се добавя супата към застройката
/а не обратното/, за да не се пресече.

Съвет: За тази супа е подходящо да използвате сметана, а не кисело мляко, което е по-характерно за застройката. Тъй като лападът е кисел, сметаната омекотява вкуса и супата става чудесна!
Консумира се не много топла и е източник на много витамини.

Няма коментари: