Този сос е характерен за мексиканската кухня. Сосът е подходящ за препечен хляб, месо, царевични питки.
Необходими продукти:
2 бр. авокадо
1 средно голям домат
1 глава дребен лук (1 стрък пресен лук) - настърган или много ситно нарязан (леко попарен и ситно нарязан)
1 скилидка чесън
2 с.л. магданоз
2 с.л. лимонов сок
сол на вкус
люти чушки (по желание) -
Начин на приготвяне:
Месестата част на авокадото се намачква с вилица.Доматът се реже на кубчета без семките и кожата, чесънът се пресова , магданозът се реже на ситно лютите чушки се режат на ситно без семките.Всичко се смесва. Подправя се със сол и лимонов сок.
Няма коментари:
Публикуване на коментар