неделя, 30 август 2015 г.
Лятно гювече
Необходими продукти за 4 порции:
сирене-250 г, 4 яйца, 2 чушки- една зелена и една червена, 2 големи домата, зехтин, настърган кашкавал 100 г.
Начин на приготвяне:
На дъното на всяко гювече се слага много малко зехтин. След това се натрошава сиренето, колкото да покрие дъното. Чушките се нарязват на колелца, а доматите на кубчета. Разпределят се по равно в гювечетата. Следва суровото яйце, а най-отгоре- кашкавалът. Слага се още малко зехтин /внимавайте да не прекалите, защото кашкавалът допълнително омазнява ястието./ и се поръсва с червен пипер. Може да поръсите и с други подправки на вкус /например черен и бял пипер/.
Аз сервирам това ястие в комбинация с Къри супа топчета. Наричам я така, защото сред подправките се отличават кърито и черния пипер. Опитайте и ще установите как няколко различни подправки, сложени на място, създават ново ястие.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар