Начин на приготвяне: Вареното яйце и киселите краставици се нарязват и се оставят настрана.
Каймата се смесва с останалите продукти и се оставя за малко да поемат ароматите. Половината се разстила в намазнена тавичка. Върху нея се поставя плънката от варено яйце, лук и кисели краставици. Отгоре поставяме останалата кайма.
Така приготвената кайма се запича почти до готовност на 200 градуса.
Изважда се от фурната. Отделеното яйце се маже върху втория слой кайма и най- отгоре се слага настърганият кашкавал. Запича се порозовяване на кашкавала.
Изважда се и се реже на ромбове. Може да се сервира като предястие, но също и като основно, поднесено с няколко вида зеленчукови салати. Това е гарантирано леко, добре балансирано и засищащо ястие, подходящо за топло и студено време. И приготвянето не отнема много време.
Няма коментари:
Публикуване на коментар