събота, 14 юни 2014 г.
Пиле в млечен сос на уок
Необходими продукти:
400-500 гр пилешко филе
200гр печурки
200гр гъсто кисело мляко
2-3 триъгълничета топено сирене и 100 гр кашкавал
черен пипер, сол
Пилето се реже на хапки и се запържва почти до златисто. Може да се сложи малко вода(50 мл). След това се добавят гъбите на филийки. Като се задушат добре и те, се слагат сол и черен пипер, може и къри, ако харесвате.
После се слага почти цяло кисело мляко /може и сметана/, като към киселото мляко може да добавите майонеза и прясно мляко. Накрая се добавя топено/пушено сирене и кашкавал.
Ястието е готово, когато сосът се сгъсти.
Гарнитурата е картофено пюре и зелева салата.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар