събота, 14 юни 2014 г.

Пиле в млечен сос на уок

Необходими продукти: 400-500 гр пилешко филе 200гр печурки 200гр гъсто кисело мляко 2-3 триъгълничета топено сирене и 100 гр кашкавал черен пипер, сол Пилето се реже на хапки и се запържва почти до златисто. Може да се сложи малко вода(50 мл). След това се добавят гъбите на филийки. Като се задушат добре и те, се слагат сол и черен пипер, може и къри, ако харесвате. После се слага почти цяло кисело мляко /може и сметана/, като към киселото мляко може да добавите майонеза и прясно мляко. Накрая се добавя топено/пушено сирене и кашкавал. Ястието е готово, когато сосът се сгъсти. Гарнитурата е картофено пюре и зелева салата.

Няма коментари: