неделя, 25 май 2014 г.
Ястие с яйца и пържени филии
Продукти за 4 порции:
6 яйца,4 филии бял хляб, 200 г шунка, 1 каф.ч. брашно100 мл олио, 1 глава лук, 300 пресни гъби, смлян черен пипер, сол, 100 г кашкавал, 4 стръка магданоз
Приготвяне:
Изпържете в загрятата мазнина 4 яйца. Разбийте останалите 2 яйца. Натопете в тях хлебните филии и разрязаната на 4 плочки шунка, после ги оваляйте в брашно, натопете ги пак в яйцата и ги изпържете в гореща мазнина.
Нарежете лука наситно, а гъбите- на ивички. Задушете ги последователно в мазнина, подправете ги на вкус с черен пипер и сол. Върху всяка панирана филия слагайте по парче панирана шунка, част от задушената смес и по едно изпържено яйце. Настържете отгоре кашкавал. Украсете със стръкче магданоз. Поднесете с лека зеленчукова салата.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар