неделя, 13 юни 2010 г.
Хамбургер с млечен сос
Необхдими продукти (за 1 хамбургер):
1 голяма сусамена питка
150гр кайма /по-подходяща е телешката/
малко сух хляб /по желание/
2 ч. л. кетчуп
1 с. л. майонеза
1 с.л. кисело мляко или заквасена сметана
малко нарязан на ситно чесън и копър
1 голям доматен резен
1 кръгче запечен лук
1 листо от маруля
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Смесете каймата и малко сух хляб и оформете голяма, но тънка питка.
Замразете питката за няколко часа преди да я опечете.
Запечете сусамената питка от двете страни докато покафенеят на горещ тефлонов тиган. Също може да се замрази за 15-30 минути.
Печете питката от кайма 2-3 мин. от всяка страна в нагорещения тиган. Поръсете със сол и черен пипер.
Намажете двете страни на питката първо с кетчуп, а после със соса, приготвен от майонезата, киселото мляко, чесъна и копъра.
Сложете печения на тиган лук, домата, листо от маруля и най-накрая месото.
Според вашия вкус може да добавите и други продукти в хамбургера/например печени на скара тиквички/.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар