сряда, 6 януари 2010 г.

Чийзкейк с боровинки


Необходими продукти за 8-10 порции


За блата:

300 г обикновени бисквити 150 г меко масло

За крема:

300 а сирене „Крема" 300 г сирене „Рикота" (може „Филаделфия") или фина извара
1 ч. ч. захар
4 яйца
1 ч. ч. заквасена сметана
1 с. л. настъргана лимонова кора
1 с. л. лимонов сок
1 ч. л. ванилова есенция

За боровинковата заливка:
1 буркан сладко от боровинки

Начин на приготвяне:


Бисквитите се натрошават, прибавя се и оформеното тесто се разпределя по дъното на форма.
„Крема" сиренето и сиренето „Pикота" се разбиват с миксер със захарта на пухкав крем.
Прибавят се яйцата едно по едно при непрекъснато разбиване.

Слагат се сметаната, лимоновата кора и сок и есенцията. Разбъркват се отново. Сместа се изсипва върху кората.
Слага се да се фурна при 180 градуса около 30 минути, Охлажда се и се изважда от формата.

Отгоре сладкишът обилно се намазва с боровинковото сладко.


Забележка:

Сладкишът може да се приготви и без печене, но ако не се добавят яйца.

1 коментар:

Unknown каза...

това е супер,аз го направих без яйца и стана бижу!