четвъртък, 20 ноември 2008 г.

Пилешки гърди с пушено сирене и кисело мляко в йенска тенджера

Необходими продукти /за 4 човека/:

1 кг пилешки гърди
100 гр кашкавал
пушено сирене
1 бр. нискомаслено кисело мляко
2 с. л .зехтин /олио/
вегета
бял пипер
млян кимион

Начин на приготвяне:

Изсипваме мазнината в йенската тенджера. Нарязваме пилешките гърди на малки парчета и ги подправяме с определените подправки. Нареждаме част от тях на дъното.Поръсваме ги с настърган кашкавал. Върху кашкавала нареждаме няколко парчета пушено сирене. Върху тази смес изсипваме киселото мляко. След това подреждаме втори слой в същата последователност.Затваряме йенската тенджера и я поставяме в загрята до 250 градуса фурна. Печем при тази температура до готовност /около 50-60 минути/. Гарнитурата може да е от задушени картофи или зеленчуци.

Няма коментари: