Необходими продукти:
1 пиле или 1 кг пилешки бутчета, 1 кг моркови, 2 гл. лук, 1ч.ч. бира,2-3 с.л. брашно, 1ч.л. черен пипер, 1-2 дафинови листа, по 3 с.л. масло и олио, 1 ч.ч. бульон, 1 вр. магданоз, сол на вкус.
Начин на приготвяне:
Пилето, нарязано на порции, се сварява в подсолена вода.Изваждаме готовите порции, овалваме ги в брашно и ги изпържваме в олиото до златисто.В маслото задушаваме нарязания на ситно лук и настърганите моргкови, заливаме ги с 1 ч.ч. бульон , слгаме дафинов лист и черния пипер и варим на тих огън до готовност.Накрая прибавяме месото и бирата, варим още 15 мин.Поръсваме обилно с магданоз.Подходяща гарнитура е задушен ориз с бульон от месото.
Няма коментари:
Публикуване на коментар