събота, 24 септември 2016 г.

Бяла риба със сос от копър и босилек

Необходими продукти: Около 700 гр филе от бяла риба, половин връзка копър, половин пакетче масло /65 гр/, половин чаена лъжичка босилек, 1 с.л. брашно, 2 с.л. лимонов сок, черен пипер, сол, 80 мл сухо бяло вино. Начин на приготвяне: Рибата се нарязва на парчета, измива се и се подсушава. Копърът се нарязва наситно. В тиган се сгорещява маслото и се поръсва с нарязания босилек. Сваля се от огъня и се поръсва с брашното и копъра, налива се и лимоновият сок. Подправя се с черен пипер и сол на вкус. Фурната се загрява до 220 градуса. В тава, намазана с масло, се нареждат парчетата риба, полива се с маслената смес и виното. Пече се 20 минути.