събота, 27 август 2016 г.

Кайма с кисели краставички на фурна

1 кг кайма,малко шунка, около 200 грама топено сирене, две яйца, няколко кисели краставички, 200 грама кашкавал, лъжица чубрица, щипка черен пипер,кимион и сол. Нарязваме шунката, а след това и топеното сирене – на малки кубчета от около един сантиметър. След това вземаме приготвената тава и в нея слагаме всички продукти. Щом всичко това вече е в тавичката, започваме да месим, Разстиламе сместа по цялата тава. За да е по-лесно, може да си навлажните ръката и така да разстилате сместа по-добре.За да се овкуси по-добре ястието, оставете тавата за около два часа в хладилника, като я завиете с найлон или фолио, за да не съхне. После поставяме в загрята на 200 градуса фурна и печем около 40 минути. Малко преди да извадим деликатеса от фурната, поръсваме обилно с настъргания кашкавал. Сервираме с лека салата по желание./например зеле и моркови, зелена салата, домати и др./