събота, 27 август 2016 г.
Кайма с кисели краставички на фурна
1 кг кайма,малко шунка, около 200 грама топено сирене, две яйца, няколко кисели краставички, 200 грама кашкавал, лъжица чубрица, щипка черен пипер,кимион и сол.
Нарязваме шунката, а след това и топеното сирене – на малки кубчета от около един сантиметър.
След това вземаме приготвената тава и в нея слагаме всички продукти. Щом всичко това вече е в тавичката, започваме да месим,
Разстиламе сместа по цялата тава. За да е по-лесно, може да си навлажните ръката и така да разстилате сместа по-добре.За да се овкуси по-добре ястието, оставете тавата за около два часа в хладилника, като я завиете с найлон или фолио, за да не съхне.
После поставяме в загрята на 200 градуса фурна и печем около 40 минути. Малко преди да извадим деликатеса от фурната, поръсваме обилно с настъргания кашкавал. Сервираме с лека салата по желание./например зеле и моркови, зелена салата, домати и др./
Етикети:
бързи рецепти,
кайма,
кисели краставички,
рецепти с кайма,
ястия с кайма
Абонамент за:
Публикации (Atom)