събота, 21 юни 2014 г.

Цитати от "Признанието" на Джон Гришам

"...Като човек, който през повечето време изслушваше чуждите деликатни проблеми и предлагаше съвет и опора, Кийт бе разсъдлив и проницателен. Рядко грешеше. Дейна много по бързо правеше изводи, много по- често съдеше и критикуваше- и обикновено грешеше...." /с.19/ "...Животът му, също като характера, бе хаотичен, скандален, в непрестанен конфликт със себе си и околните, но никога скучен.....Но въпреки суматохата, махмурлуците, смахнатите жени, враждуващите партньори, разклатените финанси, загубените каузи и презрението на властимащите Роби Флак всяка сутрин пристигаше на гарата със свирепа решимост и този ден да се сражава за малките хора. И невинаги изчакваше те да го намерят. Ако чуеше неправда, Роби често скачаше в колата и тръгваше да я търси. Това неуморно усърдие го отведе до най-знаменития случай в цялата му кариера..." с. 22

четвъртък, 19 юни 2014 г.

Медено-лучена маска за коса

Смесете равни части мед, лучен сок, зехтин и шампоан. Сместа се разбърква добре и с масажни движения се втрива в корените на косата. Престоява около половин час и се измива с топла, но не гореща вода, в която е добавен ябълков оцет. Маската се прави веднъж или два пъти месечно.Тази маска придава блясък, но също подхранва и предпазва от побеляване.

събота, 14 юни 2014 г.

Пиле в млечен сос на уок

Необходими продукти: 400-500 гр пилешко филе 200гр печурки 200гр гъсто кисело мляко 2-3 триъгълничета топено сирене и 100 гр кашкавал черен пипер, сол Пилето се реже на хапки и се запържва почти до златисто. Може да се сложи малко вода(50 мл). След това се добавят гъбите на филийки. Като се задушат добре и те, се слагат сол и черен пипер, може и къри, ако харесвате. После се слага почти цяло кисело мляко /може и сметана/, като към киселото мляко може да добавите майонеза и прясно мляко. Накрая се добавя топено/пушено сирене и кашкавал. Ястието е готово, когато сосът се сгъсти. Гарнитурата е картофено пюре и зелева салата.